Зустріч студентів-першокурсників із представникми ювенальної превенції

Підлітковий вік – це складний і, водночас, важливий вік у формуванні особистості. Підлітки вразливі, нерідко потрапляють у тенета шкідливих звичок, а це – крок до серйозних проблем у дорослому віці.

Сьогодні, як ніколи, зростає співпраця закладу освіти з працівниками правоохоронних органів, адже профілактична робота дає можливість навчити студентів умінню діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки.

З метою попередження вчинення правопорушень та проведення розʼяснювальної роботи серед здобувачів освіти І-х курсів коледжу ,за ініціативою фахівця з цивільного захисту - Стасюк Л.П. та інженера з охорони праці та безпеки життєдіяльності - Царик С.Б. запрошено начальника СЮП Червоноградського ГУНП у Львівській області - Ірину Панасюк, та інспектора ВРПП Зеновія Чорного.

Студенти змогли дізнатися про правові норми, права та обов’язки неповнолітніх громадян, поспілкуватися з представниками правоохоронних органів та поставити запитання, які їх цікавлять. Інспектори ювенальної превенції звернули увагу студентів на необхідності бути свідомими та законослухняними громадянами України, а також розповіли про адміністративну та кримінальну відповідальність за скоєння правопорушень .Інспектор патрульної поліції навів приклади та провів екперимент на якій відстані водій автомобіля може бачити пішохода в темну пору доби.якщо на пішоходові немає світловідбиваючої стрічки.

Зустріч пройшла жваво, цікаво та головне – носила превентивний та просвітницький характер.

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування