Всесвітній Тиждень Грошей

З 18 по 24 березня 2024 року в Україні відзначився Всесвітній тиждень грошей (англ. Global Money Week 2024), у якому щороку беруть участь більше 100 країн світу. Національний банк України є офіційним координатором Global Money Week в Україні. "Захистіть свої гроші, убезпечте свої майбутнє" — це офіційна тема Global Money Week у 2024 році.

Викладачі циклової комісії фінансово-економічних дисциплін разом зі студентами спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» доєднались до даного заходу та виступили активними учасниками низки заходів з фінансової грамотності Департаменту комунікацій Національного банку України з цієї нагоди.

В рамках проведення Всесвітнього тижня грошей в Україні (Global Money Week–2024), було проведено:

- засідання студентської науково-пошукової групи «Фінанси.Гроші.Кредит.» На засіданні студенти освітнього рівня фаховий молодший бакалавр спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок»» представили свої напрацювання по темі: «Особливості та основні напрями грошово-кредитної політики України в умовах воєнного стану». Увага акцентувалась на важливості макроекономічних показників та інструментів грошово-кредитної політики для стабільності та розвитку економіки.

- організовано перегляд відеороликів «Гривня – наш символ». Студенти дізнались де зароджувалась грошова одиниця України – гривня, де приймались рішення щодо її дизайну та введення в обіг, де жив та працював видатний український художник графік, творець української гривні – Георгій Нарбут, а також як змінилась українська гривня за 27 років та які видатні постаті зображені на банкнотах і монетах українських гривень.

- організовано віртуальний тур Музеєм грошей. Під час перегляду віртуального туру відвідувачі ознайомились з-понад 3,5 тис. експонатів експозиції музею. Зокрема, 180 найунікальніших експонатів представлені у форматі 3D. Наприклад, завдяки такій моделі з усіх боків можна уважно роздивитись давньоруську срібну гривню київського типу.

- гостьова лекція на тему «Поради з кібербезпеки та схеми шахрайства у воєнний час» за участі керуючого Червоноградським відділенням АТ «ПУМБ» Демідонта І.М. Студенти дізналися як захистити акаунти в соцмережах та смартфонах; правила безпечних онлайн-покупок; про телефонне шахрайство та ознаки телефонної розмови з шахраєм; що таке фінансовий номер телефону та як його захистити; схеми крадіжки фінансового номера телефону; ресурси для поліпшення власних навичок із платіжної безпеки.

- Заступник керуючого мікро, малого та середнього бізнесу Чумак Л.В. та начальник відділу роздрібного бізнесу ТВБВ №10013/0138 АТ «Ощадбанк» Латишевська В.О. цікаво розповіли студентам історію зародження банківської справи, окреслили етапи її розвитку. Присутні дізнались про проблеми та виклики функціонування банківського сектору України у воєнний час.

- викладачем фінансово-економічних дисциплін Поліх Н.В. проведено заняття з платіжної безпеки на тему: «Історія шахрайства з грошима: від фальшивомонетництва до кібершахрайства». Під час заходу студенти отримали можливість прослухати історію появи та розвитку фальшивування грошей від античності до сучасності; ▪ історію створення платіжних карток; ▪ поточний стан шахрайства в Україні; та власноруч перевірити купюри різного номіналу гривні на дійсність.

- участь в конференції з фінансової грамотності "FinLit Forum: розвиток фінансової грамотності в шкільній освіті" (викл.Поліх Н.В.)

Фінансова грамотність – одна з ключових компетентностей, що необхідна кожній людині для успішної життєдіяльності.

Сукупність знань, вмінь і навичок з управління особистими фінансами – основа фінансової грамотності людини, її фінансові компетентності. Вони набуваються у процесі виховання, навчання, спілкування з рідними, друзями, експертами, через досвід розв'язання фінансових питань, а також під час користування фінансовими послугами.

Тож запрошуємо приєднатися усіх бажаючих абітурієнтів до дружньої, активної та мотивованої студентської родини Червоноградського гірничо-економічного фахового коледжу з метою здобуття якісної, престижної та життєво необхідної освіти!

Налаштування доступності
Налаштування контрасту
Розмір шрифту
Міжбуквенний інтервал
Міжстрочний інтервал
Зображення
Шрифт
Скинути налаштування